Jistě jste již potřebovali udělat nějaký výrobek, kde bylo potřeba něco vyseknout (desky s chlopněmi, násek samolepek, ...). 

Jakým způsobem se to tedy dělá a jaká jsou omezení jednotlivých technologií:

1) Klasický výsek pomocí výsekových forem. Tento výsek se hodí pro větší množství výrobků (obvykle tisíce kusů) nebo o opakované výseky, kde se forma používá při opakovaných zakázkách (může být i s různou grafikou, ale stejnou výsekovou formou). Výhodou této technologie je u zmiňovaných případů cena, kvalita výseku a univerzálnost (násek samolek, výsek různých typů papíru včetně kartonu). nevýhodou je náročnost přípravy výseku, výroba výsekové formy nebo přizpůsbení grafiky možnostem technolgie výroby výsekové formy (jemné detaily se obtížně vysekávají)

2) Digitální plotrový výsek je využíván u menších zakázek - obvykle řádově desítky až stovky kusů. Často se také používá na menší série náseku samolepek. Výhodou je tedy vysoká flexibilita, v případě kvalitního výsekového plotru i kvalita výseku a u menších počtů kusů také cena, která souvisí s jednoduchou přípravou výseku  také tím, že není potřeba dělat výsekovou formu, obvykle je kvalita a přesnost vysekávaného detailu vyšší než u klasického výseku. Nevýhodou je kvalita rylování, pokud je součásti vysekávaného produktu - aby byl dostatečně kvalitní ryl je potřeba papír nalaminovat a také cena při vyšších objemech produktů.

3) Laserový výsek se používá v případě výseku velmi jemných detailů. Výhodou této technologie je, že se dají vysekávat i jiné materiály jako je překližka nebo plátno a ty se dají kombinovat následně s výrobkem z papíru nebo také možnost gravírování výrobků. Nevýhodou technologie je opal hran u vysekávaných produktů, který může někomu vadit.

Zadejte si poptávku na naše tiskoviny