Na tomto místě bych rád uvedl několik informací o tom proč byste měli vyzkoušet ( pokud již tisk u nás nevyužíváte) tisk na HP Indigo 12000.

Ekonomické výhody -  tzn. které typy tisku jsou výhodné z hlediska ceny pro zákaznika:

- Jde o digitální tiskový stroj s více než dvounásobnou tiskovou plochou oproti klasickýcm tiskovým strojům. Tisková plocha je 510 x 740 mm. Tato tisková plocha se dá využít na produkty, které ji vyloženě potřebují jako jsou plakáty A2, prezentační složky, moderní brožury A4 na šířku s vazbou V1, nástěnné kalenáře A2, ...

- Využití takto velké tiskové plochy je vhodné i pro vyšší ekonomiku tisku tzn. zejména výrobky, které jsou tiskově  větší  jako brožury od 100 ks do 1000 ks, ... jsou cenově velmi výhodné.

- Vzhledem k cenové politice HP je také velmi výhodný tisk černobílých tiskovin jako jsou různé technické manuály, skripta, odborná literatura, ... Vůbec nevadí když tiskovina obsahuje několik barevných stran ( cenu  zvýši jen minimálně ).

- Další cenově zajímavá varianta barevného tisku, o které zákaznici málo ví, je tisk 2 barev (např. černá + magenta, černá + cyan, ...). Tento tisk je z hlediska nákladové ceny cca  na 40% klasického barevného tisku ( který je již tak velmi levný ).

- Tisk samolepek je cenově zajímavý, protože Indigo nemá technický problém tisknout na tento materiál a oproti klasickým tiskovým technologiím nepotřebuje drahé přídavky na zabarvení tisku        ( tato výhoda se projevuje zejména do objemu cca 500 tiskových archů 500x700mm ).

- Naše verze tiskového stroje má možnnost tisknout pantone barvami. Tato možnost dáva ekonomický smysl u opakovaných tisků, kdy zákazník častěji využíva konkrétní pantone barvu nebo u větších objemů tisku ( například dvoubarevná kniha - černá + pantone barva).

Kvalitativní výhody  HP Indiga 12000:

- Tisk je svoji podstatou stejný jako u nejkvalitnějších ofsetových tiskových strojů ( Heidelberg, Komori ) a v některých případech jako je např. tisk na klasické ofsetové papíry je dokonce předčí. Vzhledem k principu tisku je to jediný digitání tiskový stroj na světě ( myslím tím všechny Indiga) jehož tisk nelze ani pod lupou rozeznat od klasického tisku na běžných ofestových strojích. Proto je možné kombinovat tisk ( např. tisk obálky publikace ) z HP Indigo s tiskem na běžném tiskovém stroji bez snížení kvality tisku (dělá se to obvykle v případě větších nákladů, kdy celý tisk by již na HP Indigo nebyl ekonomicky výhodný).

- Tisk z HP Indiga se chová z hlediska další zpracování úplně stejně jako z běžných ofsetových tiskových strojů tzn. není problém laminace, předozadní soutisk je perfektní, rovněž registrační přesnost tisku ( tzn. všechny archy jsou vytištěné na stejnou pozici na archu papíru) je perfektní. Často se tisky využívají pro parciální lakování ( je možné lakovat přímo na potištěný papír bez laminace, důležitá je registrační přesnost tisku.

- HP Indigo nemá problém tisknout na velmi tenké papíry - křída mat 90g  ( různé návody s vazbou V2, skládané letáky, ...) až po velmi tlusté papíry jako je křída mat 400g ( krabice, kartičky, potištěné podložky na nástěnné kalendáře, ...).

- HP Indigo 12000 patří k digitálním tiskovým strojům s nejvyšší rychlostí tisku tzn. není problém flexibilně vytisknout i velké objemy tisku.

 

Zadejte si poptávku na naše tiskoviny